Nn
(-)
Jacob SKOTTE
(Før 1570-Efter 1618)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ide MALERS
2. Karine LAURIDSDATTER

Jacob SKOTTE

  • Født: Før 1570
  • Ægteskab (1): Ide MALERS før 1599 i Vordingborg
  • Ægteskab (2): Karine LAURIDSDATTER efter 1601 i Vordingborg
  • Død: Efter 1618, Vordingborg
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Ide Malers og Jacob Skotte blev skilt omk. 1599, Ide malers krævede ægteskabet ophørt grundet Jacob Skotes utroskab.

skiftepro. 1574-1632, Pag. 82v
1599, 31. Aug.
Anden skifteforretning.
Ide Malers, enke efter NN. maler klagede over sin nye mand Jacob Skotte, som havde haft et ukristeligt levned med Mette Hansdatter, barnefødt i Flensborg. Jacob Skotte bekendte at have ligget med Mette Hansdatter to gange, hvorved det blev dømt at Mette Hansdatter aldrig mere måtte komme i nærheden af Jacob Skotte og skulle unddrage byen, mens Ide malers fik bevilget skilsmisse og Jacob Skotte skulle undvige byen og aldrig mere komme igen. Deres fælles bo skulle herefter skiftes og gik til Ide Malers, der fik medhold i klagemålet.

Jacob Skotte er dog tilbage i byen i 1610'erne og forvisningen kan således ikke have varet længe.

Allerede året efter at Ide Malers trak sin unge mand i retten, mistede hun sin gård for en forseelse. I tre generationer havde gården tilsyneladende tilhørt lovbrydere, hvorefter den var blevet kongens ejendom. i 1625 optræder han i tingbogen som værge på sin hustrus vegne om arv efter hendes søster.

1600, 28. Apr.
Anden skifteforretning.
Jens Matzen byfoged i Vordingborg, solgte på kongens vegne et stykke af kongens skov til Jens Poffuelsen ladefoged på Vordingborg slot og hans hustru, som desuden købte den gård Hildebrand Olufsen iboede og som han for sin misgerning blev afrettet og mistede til byen, og efter ham Jacob Skotte iboede, men som for hans forseelse og efter ham hans kones forseelse tilfaldt kongen. Gården ligger vest i byen på den søndre side af Adilgaden, øster næst op til den gård Anders Skinder iboede og på den anden siden, vesten, op til Jep Rasmussens gård.

Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

• Stilling: Skomager.


Billede

Jacob blev gift med Ide MALERS før 1599 i Vordingborg. Ægteskabet endte med skilsmisse.


Billede

Jacob blev derefter gift med Karine LAURIDSDATTER, datter af Laurids og Ukendt, efter 1601 i Vordingborg. (Karine LAURIDSDATTER blev født før 1580 i Vordingborg.)


Billede

Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 7 Okt. 2009 med Legacy 7.0 fra Millennia