Mads Mogensen

DatoStedKilde
Død :Eft 1681(Kastrup, Kastrup sogn)-

Stilling : Gårdmand
Ref. : LSL 1394, LSL 1434

Adresse : Kastrup, Kastrup sogn
Noter : Mads Mogensen i Kastrup er med sikkerhed far til de to søskende Kirsten Madsdatter i Ornebjerg og Mogens Madsen i Kastrup. At de to er søskende fremgår entydigt af trolovelsen i 1717 mellem enkemand Anders Jensen i Overvindinge, Sværdborg sogn og Anne Hansdatter i Ornebjerg. Forlovere for hende var Mogens Madsen i Kastrup, "Morbrooder" og Hans Rasmussen i Ornebjerg, "fader".
Birthe Eis Grøndahl: Matriklen 1662, Mads Mougensen, fæstebonde i Kastrup, hartkorn 6 tønder 3 skæpper 3 fjerdingkar 2 ot? (otting?), har ikke gårdnummer.

Birthe Eis Grøndahl: Matriklen 1662, Mads Mougensen, fæstebonde i Kastrup, hartkorn 6 tønder 3 skæpper 3 fjerdingkar 2 ot? (otting?), har ikke gårdnummer.

Mulige børn og andre forbindelser for Mads (Mogensen) - fra Birthe Eis Grøndahl, december 2010:
Og det var jo et flot bevis på søskendeskabet.
Ja, jeg tror også at Anne Hansdatter i skiftet er Kirsten Madsdatters datter, og så er det jo nok derfor vi ikke har kunnet finde hende døbt.
Hvis søster Maren efterlod skifte, kan vi få det endelige bevis, ellers er der mulighed at finde gården i Over Vindinge 1718 og 1739 og se om det er de rigtige ægtemænd, endelig kan vi håbe at der er alder ved Annes død, og at den fortæller om hun er søster til eller datter af Maren. Der er meget håb om en afklaring.
Du har ret, Kirsten Madsdatter efterlod sig et sjusket skifte, endda meget sjusket.
Men måske havde hun flere søskende, jeg har af tilfældige fund:
Kastrup: 1.3.1713 trolovet Niels Madsen og Kirsten Hansdatter, forlovere Mogens Madsen og hendes stedfar.
Samme Niels fik 11.2.1718 døbt søn Hans, båret af Maren Hansdatter i Steenbjerg, faddere Oluf Madsen af Vindinge og Peder Madsen af Steenbjerg.
Peder Madsen og Bodil Olufsdatter fik i 1716 døbt Mette med Hans Jensen Stenbjerg som fadder, i 1723 døbt Mads med Oluf Madsen af Vindinge som fadder.
1715, dom 8 p trin, Niels Madsen navnløs barn? båret af Peder Madsens hustru af Steenbjerg, faddere Ole Madsen i Vindinge og Anne Madsdatter i Kastrup.
6.6.1717 Povel Nielssøn Rytter og Anne Madsdatter af Steenbjerg trolovet, Oluf Madsen i Vindinge var forlover.
Endelig på opslag 3 , der fik Peder Madsen en søn Oluf døbt, båret af Hans Jensens hustru af Steenbjerg.
Det var bare tilfældigt fundet, at tage Kastrup fra en side af ville nok give endnu flere, som sandsynligvis er i familie med hinanden.

I 1715 døbtes en Ingvor Christensens søn Mogens (Mogens Ingvorsen) i Kastrup by. Gudmor Niels Pedersens hustru i Kastrup. Ingen yderligere faddere nævnt.

Birthe Eis Grøndahl, februar 2012: Mads Mogensen vurderingsmand ved skifet efter Rasmus Pedersen i Sallerup. Underskev sig da med et dobbelt MM.

I 1680 var Mads Mogensen vurderingsmand ved skiftet efter Hans Jørgensens hustru Alborg Pedersdatter i Kastrup. Han underskrev da med M M S, hvor M´erne kunstfærdigt ligger hen over hinanden. Vordingborg Rytterdistrikts SP, fol. 301b.
I 1680 er Mads Mogensen nævnt som havende 10 rdl. til gode i boet efter Rasmus Hansen Møller og hustru i Kastrup. Vordingborg rytterdistrikt, folie 239b ff

I 1671 var han vurderingsmand ved skiftet efter Peder Lauritsen i Kastrup. Han underskev sig da med de rystede initialer M M S.
I 1681 var han vurderingsmand ved skiftet efter Rasmus Pedersens kone Kirsten Rasmusdatter i Sallerup. Han printede da sine initialer MM, hvor bogstaverne kunstfærdigt ligger hen over hinanden. http://ao.salldata.dk/vis1.php?bsid=129867&side=367

ÆgteskabBørn
? Omk 1662 - Kirsten Madsdatter
Omk 1665 - Mogens Madsen

Mads Mogensen
-
† Eft 1681

-
-

-
-

-
--
-
-
--
-

- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage01.06.2017